Aktuellt

2017-12-07

Lego EV 3 - Lär dig programmera

Under hösten har jag haft förmånen att jobba som lärare inom Datorteknik på gymanasienivå. Jag har då använt mig av Lego Education EV 3 efter tips från Kreativum i Karlshamn. Det har varit mycket uppskattat och riktigt lärorikt både för mig och mina elever. Elverna har varit från årskurs 1 på elprogrammet och från årskurs 2 på teknikprogrammet.

Först fick eleverna lära sig bygga sin robot efter instruktioner och sedan blockprogrammera den för diverse uppdrag. Det ingår både motorer och ett antal olika sensorer i grundsatsen som eleverna fick lära sig använda. Under några veckor utvecklade vi sedan robotarnas funktioner och gjorde programmen mer och mer avancerade. Jag avslutade kursen idag med en Lego utmaning som bestod av att fritt bygga och programmera en robot som skulle sumo brottas med sina motståndare. Eleverna var riktigt kreativa och efter 7 heat kunde vi kora vinnaren.

Idag finns det även möjlighet att programmera direkt mot EV 3 via tex C#.

Jag kan verkligen rekommendera Lego Education EV3 som hjälpmedel vid grundläggande programmering. Eleverna får lära sig variabler, händelser och loopar samtidigt som deras kreativitet får chansen att flöda.

 

2017-11-06

Alltid uppdaterade verktyg

nongsao it tar en djupare titt på hur Microsoft Office 365 hjälper Bryce McDonald, en egenföretagare som driver DAY 1 Wake, att göra business. Office 365 hjälper Bryce få jobbet gjort eftersom det är alltid är uppdaterat och tillgängligt. Det låter honom arbeta enkelt och smidigt sätt, vare sig det är på kontoret, eller när han är på sjön.

Kontakta oss idag för att ta reda hur vi kan hjälpa dig göra detsamma.

2017-10-23

Få en terabyte lagring!

nongsao it älskar detta nya korta klipp från Microsoft. Det visar mängden säker datalagring varje licens för Microsoft Office 365 tillhandahåller via OneDrive för företag. En Terabyte för att vara exakt! Det är inte bara storleken på lagringen som räknas, också den höga säkerheten. Med Office 365 behöver småföretag inte oroa sig att förlora dyrbar tid, eller information, eftersom allt du behöver är säkerhetskopierat och lagrat säkert. Kontakta nongsao it för mer information.